joi, 10 martie 2011

Expozitie de pictura 1-25 aprilie Brasov


Concept: Arta printre oameni
In spatiul intim si primitor de la Ceai et Caetera, vor expune 5 artisti din diferite colturi ale tarii:

Elena Bissinger, Tudor Francu, Adriana Baloiu, Alina Manole si Mariana Oros.

Locatie: ceainaria Ceai et Caetera , Brasov, str. Castelului 37 http://www.ceaietc.ro/
Facilitator: Arbex Art Decor prin http://www.arta-inramarii.ro/
Tudor Francu pictor din Beius este absolvent al Facultatii de arte vizuale din Oradea.Lucrarile lui sunt dominate de exprimarea starilor si a ideilor prin abordari diverse de la abstract, figurativ, pana la fotorealism. Peisajul este o modalitate de a cunoaste si simti natura, in special natura in starea ei cea mai salbatica, penduland intre "impresia" lasata de natura care te incanta si marcheaza, si "expresia" ce proiecteaza si contopeste senzatiile si trairile cele mai profunde in mijlocul unei naturi telurice. "


Elena Bissinger , licentiata a Facultatii de arte vizuale Oradea, este prima fiica din cele 5 a familiei Oros din Beius, jud. Bihor .
Din 1997 participa la numeroase expozitii personale dar si de grup, atat in tara cat si peste hotare. Este membra a
World Art Foundation. In 2010 la tabara internationala din Bosnia Hertegovina primeste distinctia "Pensula de aur".
Locul 1 la tree contest, Fine Art America 2010.
Locul 2 la concursul "Oil or acrylic Still Life"-Fine Art America ian.2011.
Detine peste 1500 lucrari in colectii private din intreaga lume si mai nou compune si poezie.Alina Manole, absolventa a Universitatii de arte Bucuresti este o artista pentru care actul de creatie nu are un demers bine stabilit, atat din punct de vedere al regulilor, cat si al tehnicilor utilizate. Acesta abordare face posibila existenta unui grad mare de libertate in alegerea metodelor utilizate la realizarea operei, a obiectului artistic. Artista vede in acesta libertate posibilitatea de a alege teme diverse pentru lucrari si realizarea lor printr-un mixaj de tehnici, de la cele clasice la cele actuale din lumea digitala, care sa ofere o abordare noua, proaspata, sa trezeasca interesul privitorului contemporan si sa-l faca pe acesta sa simta ca demersul artistic este cu adevarat din epoca sa. Alina Manole a participat la numeroase expozitii in Bucuresti si a participat cu lucrari la Targul european de Arta contemporana din Strasbourg.
 Adriana Baloiu este o pictorita amatoare in varsta de 31 ani.A studiat filologie si a descoperit pictura in urma cu 3 ani si tot atunci a devenit pasiunea ei, inca din prima clipa in care a tinut pensula in mana."Pictez pe panza in ulei si nu pot spune ca ma caracterizeaza un stil anume (eu tot experimentez ), dar ma regasesc cel mai usor in pictura abstracta, unde pot da frau liber imaginatiei si pot permite culorilor sa ia forma sentimentului din clipa aceea, cand stau in fata panzei. Pentru mine, pictura e o expresie a libertatii launtrice, a viselor, a unei lumi fara reguli si limite. Prin pictura, eu vad o sansa de evadare din cotidian si cateva momente de liniste si zambet."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invitam sa comentati